Борисов: Текстът за спекулата в Закона за извънредното положение – на БСП!

Премиерът отговори на президента, след като Радев наложи вето на Закона
Обновена: 22 мар 2020 22:27 | 22 мар 2020 14:46,
713
Борисов: Текстът за спекулата в Закона за извънредното положение – на БСП!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Президентът услужливо пропусна да каже, че предложението за текста срещу спекулата на цените на основни стоки беше на БСП. Те дори заплашиха да излязат от залата ,ако не приемем техните предложения и ние я приехме, за да работи закона и да има консенсус. Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на президента Румен Радев.

Министър-председателят коментира ветото, което президентът наложи върху част от текстовете в Закона за извънредното положение.

Още по темата

По време на брифинга Бойко Борисов заяви, че извънредното положение в държавата ще остане в стила, докато е нужно.

Премиерът посочи, че от миналата неделя до днес са се провели две срещу между правителството и президента.

"Всеки ден му се обаждам и долагам направеното ново и какво се предприема, включително вчера", посочи Борисов.

Той заяви, че двамата са обсъдили ветото днес. Президентът е обяснил, че връща закона заради дефиницята "невярна информация" и Борисов е заявил, че тя може да бъде сменена. Управляващите ще уважат ветото на Радев върху два от текстовете - за налагане на пределни цени на ключови стоки и за разпространяването на невярна информация.

"Това цели само тези, които зловредно създадат паника по някакъв начин или пуснат информация от типа "Днес са умрели 1000 души, а те ги крият", настоя премиерът.

Борисов припомни, че при управлението на БСП през 1997 г. левът се е обезценил и месечната пенсия стигна равностойността на 3 американски долара.

Премиерът настоя, че ще е неразумно да се изразходят резервите на държавата.

"Дефицит лесно правим, при всяко управление на БСП има", посочи Борисов. "Всичко това съм го изговорил през президента и съм му казал защо толкова стискаме", заяви още премиерът.

Той посочи, че фискалната политика на правителството цели да обезпечи пенсиите.

Борисов заяви, че от националния оперативен щаб сутрин и вечер излизат медицински лица и експерти, а не политически лица.

"Искам всеки, който е специалист да се чуе неговото мнение", настоя Борисов. Той поясни, че се канят експерти към правителството, за да се решат послеследващите мерки, тъй като не се знае колко време ще продължи пандемията.

"Не искаме да останат специалисти, чието мнение не сме чули", каза премиерът.

"Нещо повече - в президентството ние говорихме заедно и всички се съгласихме, че мерките на правителството са най-добрите в Европа. Неслучайно в Ит, Исп, Велик дават пример с България. Казват, че са най-навременни, най-точни", заяви Борисов. Той посочи, че властите са затворили местата, където се получава голямо струпване на хора, за да се овладее пандемията.

Борисов посочи, че има два подхода - единият, към който до скоро се придържаше Великобритания - за обществения имунитет, и другия - за овладяване на болестта.

"Ние си създаваме време, за да могат да заболяват хора, да се излекуват, и да остава възможност за лечение в болниците

Премеирът обясни още, че единственото, за което евентуално ще се използва армията, е да върши работата на полицаи и пожарникари, в случай че техният състав временно намалее.

Помните ли 3 март – кой се подиграваше тогава с вируса, ако тогава президентът Радев ръководеше държавата, нямаше да вземе нито една мярка.

"Днес казва, че мерките били ненавременни. Защо? Защото само за 4 дена реорганизирахме цяла индустрия да произвежда по милион маски, по 2 000 облекла?“, запита министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


713
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
614
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе хамсалаци що скачахте по площадите ? Сега пак вие ще върнете подобен режим под друго име рано или късно ... Семето е посято в световен мащаб
613
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма държава в ЕС да не плаща на населението помощи и то огромни суми които ние можем да ми да мечтаем,да не говори за ток вода и газ по времето на карантина,пожелавам на всички хора много здраве
612
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички основи хранителни продукти са повишени не реални цени,в аптеките е същото положение,нужно закон!!!
611
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе слушахте ли го снощи, кой нормален човек храни 14 годишно дете с Хумана.
610
4
 
5
 
! Отговори
до ген. Борисов преди 4 години
Господин Борисов, защо даваш излишни поводи (освен закона) за медийни изяви на Онуй.
609
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът не е в празната тиква,а в тиквите сред електората --празните тикви се поддържат.
608
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Текстът за спекулата в Закона за извънредното положение на БСП!"-- т.е. лицето на снимката няма нищо противспекулата, но бсп имат и това е техен дефект.
607
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АМА ТЕ ОСТАНАХА ЛИ В БСП ЧЛЕНОВЕ ,НЕ ПРЕМИНАХА ЛИ ВСИЧКИ В ГЕРБ ? НАЙ-ВЕЧЕ КАЛИНКИТЕ ?
606
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така ли е казал:В Ит,Исп,Велик,.....По добре да беше казал ,Хау.
605
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генералите са двама. Борисов и Мутафчийски. И Деси са двама.
604
10
 
13
 
! Отговори
Баси преди 4 години
Една празна тиква прави вече 10 години комунистите да си приказват сами!Преценете колко струват! Ако дойде някой умен мъж,ще ги закрие за година!
603
14
 
15
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Някакъв измислен мин.чо в кабинета "борчо трети" поискал Брюксел да разреши ограничения в правата и свободата на българите ???!!!Защо се пениш с часове от телевизора Тикво ???Президента РАДЕВ иска парите от Европа и бюджета да отидат за хората, защото ще ги откраднеш !!! ХАЗНАТА Е ПРАЗНА , НАЛИ !!!НЯМА ДА СЕ ИЗМЪКНЕШ !!!
602
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По думите на Борисов се разбра,че скоро няма да се отмени извънредното положение,щом полиция и жандармерия ще се ищощят и ще се вика войската.
601
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много общи приказки и нулев резултат, некомпетентен и само пречи.
600
11
 
10
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
До АнонименТози как не го пипна вируса та *** тази гад стига лъга стига затрива този изстрадал български народ . Спри бе тикво подай си оставката ! и без това полза няма никаква от теб а само ВРЕДА. ОСТАВКА на мутрата БОЙКО БОРИСОВ
599
3
 
16
 
! Отговори
ББ преди 4 години
истината е,че днешните ни Герой са Българските Лекари..Поклон
598
6
 
15
 
! Отговори
ББ преди 4 години
добре е да се обясни на хората,да закупуват маски висок клас,нека специалистите да кажат,поне да са водонепропускаеми,мерки,мерки,ама за власта ви е грижа не за хората,продават маски от плат за долни *** на безбожни цени които не знаем дали пазят от "гадината",водиш война с Президента ни и вършите глупости като разделяте хората..държавническо ли е в тоя момент? бъдете отговорни братя
597
2
 
16
 
! Отговори
дупетат преди 4 години
Борисов припомни, че при управлението на БСП през 1997 г. левът се е обезценил и месечната пенсия стигна равностойността на 3 американски долара.Червените айдуци,по нареждане на запада спретнаха първообраза на това,което стана в Украйна.Всичко беше за да започне скоростното разграбване на България,затова се появиха ,КостовСимеон,Станишев,Орешарски,Борисов.
596
9
 
29
 
! Отговори
ББ преди 4 години
предупрежденията на Президента са много адекватни,защо го приемат като враждебни,100 олигарси нямат проблем но стотиците хиляди малки фирми ще изгорят ако чумата продължи,без пари ще останат милиони хора,глада озверява хората,вместо да погледнеш разумно обявяваш воини,глупаво и егоистично е Бойко,резила с леглата в залата говорят за отношението ви към хората,безобразие..престъпно,и харчите наши пари за този цирк
595
17
 
17
 
! Отговори
Браво България преди 4 години
Горда съм с българското правителство , с управляващите!!! Браво на докторите , нашите бойци й борещи се за живота на народа си , въпреки че и те имат деца,семейства и хора които ги чакат ! Браво България ! Горда съм с дисциплиниряния ни народ !!!! Живея в чужбина" но могат само да се учат от нас!!!! Всички Европейци!